Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Radary v USA: Potěš kamaráda!

Studenti z Richard Montgomery High School ve státě Maryland si našli nový způsob, jak potěšit své kamarády nebo naopak nepřítele. Tento „žert“ praktikuji na lidi, o kterých se domnívají, že jim v minulosti ublížili, včetně svých spolužáků a dokonce i učitelů. O co jde?

Inu vynalézavost nezná mezí ani za louží. Studenti si na parkovišti opíšou registrační značku vozidla, kterým jezdí jejich obět. Z internetu si stáhnou do svého počítače řez písma, který více méně odpovídá písmu, které je použito na registrační značky ve státě Maryland. Používají lesklý fotopapír a v podstatě jakoukoliv tiskárnu. Výstup pak přelepí přes registrační značku svého vozidla a naprosto úmyslně porušují rychlost před automatizovanými rychlostními kamerami. Je dokonce známo, že si studenti od kamarádů pujčují auta, která se podobají nebo jsou identická na vozidla jejich obětí. Kamera je neúprosná a automatické zpracování se postará o to, že právoplatný vlastník dostane za pár dní poštou „pozdrav“ z od místní samosprávy, žadonící o $40…

 

Jeden z rodičů uvádí: „Tato zábava je velice znepokojující. Především proto, že důvěřující rodiče se pak také budou stávat obětmi díky těmto nezaručeným fotografickým pokutám. Naše občanská práva jsou takto zneužívána.“ Celý předpoklad, že „Speed Camera Program“ zvýší bezpečnost je pak pochybný vzhledem k rostoucí módě tohoto triku mezi studenty.

 

A co vy? Už máte připravený lesklý fotografický papír do Vaši tiskárny? Už máte opsanou sousedovu registrační značku? Pak tedy nezapomeňte, že na rozdíl od situace v Marylandu u nás většina kamer snimá ze předu, i tak věřím, že úspěch je i v našich podmínkách možný.

 

Zdroj:

http://www.thesentinel.com/302730670790449.php