Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Cyklogenerel Prahy 3: Chcete omezování?

Nechat to být. Tato slova představují praktické východisko z problémů pro mnohé z nás. Je to pohodlné a je to nebezpečné. Vede to k tomu, že se po čase někteří z nás podivují, proč se okolí jejich domu, ulice, čtvrť, město nebo celá země proměňuje v něco, co vůbec nechtěli. My jsme to být nenechali.

Nenechali jsme být dokument zvaný Cyklogenerel Prahy 3, který zpracoval v roce 2013 architekt Cach a který bude nyní postupně uvádět v život vedení radnice MČ Prahy 3. Jedná se o plán, který má přetvořit Žižkov podle představ úzké skupiny cykloaktivistů a zeleně orientovaných lokálních politiků.

Ať vám tedy sem přivedl billboard na Koněvově nebo něco jiného, chceme vám nabídnout souhrn informací o chystaném záměru zvaném Cyklogenerel. Chystané změny se týkají všech, ktěří bydlí, pracují nebo dočasně pobývají na Praze 3.

Pro představu, o co se vlastně jedná, musíte na webu radnice Prahy 3 najít a nastudovat dva dokumenty. Odkazy na ně jsou zde:

http://www.praha3.cz/samosprava/oblasti/doprava-a-parkovani/cyklodoprava/praha-3-predstavuje-strategii-pro.html

Pokud se nechcete probírat stránkami plnými úřednického jazyka, tak Vám nabízíme výtah:

Další informační zdroje pro vás:

Nevěříme, že je přáním většiny obyvatel Žižkova takto radikálně proměnit dopravní režim. Omezit průjezd auty a zrušit parkovací místa. Ať už je Váš názor jakýkoli, pomozte nám, prosíme, v naší snaze a sdílejte – povězte svým sousedům a známým o chystané úpravě, kontaktujte vaše volené zástupce a nenechte to být.