Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Pozvánka na přednášku – 24. 9. 2015 Praha

Pro (nejen) naše příznivce jsme připravili malou akci – setkání spojené s přednáškou. Probereme dva základní tematické okruhy – co dělat a co nedělat při dopravní nehodě a co dělat a nedělat při kontrole, nebo jiném jednání s policistou, či strážníkem. Akce se bude konat ve čtvrtek 24.9. 2015 od 17:00 v Praze – Michalská 9 (Jazz Club U staré paní).

První téma: nehoda. Ať už se stanete účastníkem dopravní nehody, nebo jen kolemjedoucím, je dobré vědět co dělat. V době mobilních telefonů není třeba umět vyrobit dlahu z tyčky od plotu, ale je dobré vědět kam volat a jak se chovat v těch cca 10-*15 minutách, ve kterých obvykle dorazí profesionálové. Vaše rychlá a správná reakce může výrazně pomoci. Přednášejícím je profesionální záchranář.
Druhé téma: jak se chovat při komunikaci s policií. Ať už je důvod toho, že stojíte tváří v tvář policistovi či strážníkovi jakýkoliv (nehoda, kontrola …) je dobré vědět na co máte právo, co protistrana nesmí vyžadovat a jak si vlastní (mnohdy upřímně míněnou snahou pomoci) neublížit a nepřivodit si neočekávané, nepříjemné následky. Mimo jiné se dozvíte, jaká je správná odpověď na oblíbenou otázku při dopravní kontrole. „A pane řidiči, jestlipak víte, jakého přestupku jste se dopustil?“ Přednášející budou specialisté OSBIDu, kteří se dlohodobě zabývají řešením dopravních přestupků.

Setkání je plánované na 2 hodiny. Nebudeme nijak podrobně probírat konkrétní záležitosti, akce by měla být výchozím bodem pro další, již specializovaná setkání.
Akce je zcela zdarma. Počet účastníků není omezen – jen kapacitou prostoru. Pro usnadnění organizace prosíme – pošlete nám na mail info@osbid.cz počet osob.