Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Cyklo“řešení“ Praha Jeseniova

Sdílíme výzvu jednoho našeho přispěvatele. Hlasujte zde: http://www.participativni-rozpocet.cz/praha3/2016/04/26/zruseni-cyklootocky-v-ulici-jeseniova/ Více informací v článku.

Hlasujte pro zrušení „cyklootočky“ u křižovatky ulic Jeseniova a J. Želivského, nebezpečnou pro žáky ZŠ Jeseniova, chodce i cyklisty.
Podrobný popis
V Participativním rozpočtu http://hlasovani.praha3.cz/ hlasujte pro zrušení nebezpečné „cyklootočky“ u křižovatky ulic Jana Želivského a Jeseniova.
Od jejího vybudování neustále vyjíždějí auta z jednosměrné ulice Jeseniova v protisměru, protože řidiče matou značky určené pro cyklisty. Těmito auty jsou ohroženi chodci, převážně děti ze ZŠ Jeseniova, kteří přecházejí Jeseniovu ulici. Prostor mezi přechodem pro chodce a cyklootočkou je navíc neustále využíván jako parkoviště nebo jako místo pro zásobování. Přes tyto zaparkovaná vozidla nejsou vidět auta, která vyjíždějí z Jeseniovy ulice v protisměru a při odjezdu couvají přímo do přechodu.
Cyklootočka navíc je cyklisty nevyužívaná, je tak nesmyslně navržena a označena, že běžný cyklista nemá šanci pochopit, jak jí má využít. Pokud chce totiž odbočit z ulice J. Želivského doleva do Jeseniovy, měl by nejdřív zatočit doprava (!) a pak se prudce otočit do protisměru, přímo před vozidlem jedoucím za ním.
Zrušme cyklootočku dříve, než dojde k nějakému zranění!

https://www.facebook.com/zrusenicyklootocky/