Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Obhajoval radary, teď řídil opilý

Podle informací plzeňského deníku způsobil starosta obce Nepomuk v okrese Plzeň-jih dopravní nehodu pod vlivem alkoholu.

Událost se měla stát 1.7.2010 odpoledne. Starosta Mašek (ODS, 64 let) nedal přednost jinému vozidlu. Z místa nehody poté ujel a vrátil se na místo vrátil v doprovodu policie, kteří jej předtím našli doma. Podle policejního mluvčího Aubrechta nadýchal přes jedno promile alkoholu. Aubrecht dále doplnil, že řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem krve.

Úsměvné je, že Mašek zapojil obec Nepomuk do projektu Bezpečná města. Tento projekt se rozhodl realizovat v roce 2006 instalací stacionárního měřiče v obci Měcholupy. Při jednání se zástupci OSBIDu v roce 2008, na kterém byl přítomen jak starosta Mašek, tak šéf dopravního odboru Bešta, opakovaně zdůrazňoval výrazné bezpečnostní aspekty tohoto radaru, který byl umístěn přibližně 50m od tabule označující konec obce na rovném, přímém a přehledném úseku.

Radnice v Nepomuku se již jednou proslavila korupčním skandálem, kdy byly ve spolupráci s autoškolami vydávány řidičské průkazy občanům jiných států, kteří o ně ve své vlastní zemi přišli pro vážné přestupky.

Pan Mašek názorně demonstroval, jaký je životní a profesionální postoj některých komunálních činitelů. Rádi bychom doufali, že souvislost mezi starostovým pokleskem a s nyní již ukončeným šikanózním projektem v Měcholupech je pouze náhodná. V neposlední řadě jsme rádi, že se při řádění opilce za volantem nic vážného nestalo.