Fórum 30kmh.cz

Fórum pro sdílení znalostí a zkušeností:
30kmh.cz

Děkujeme za podporu v diskusi s cykloaktivisty

Děkujeme za podporu všem členům a příznivcům, kteří se zapojili nebo se dostavili na moderovanou diskusi týkající se městské cyklistiky a uzavírání Smetanova nábřeží, za které lobbuje sdružení cyklistických aktivistů Auto*Mat.

Naše sdružení zastupoval v diskusi Ing. Štěpán Rada, sdružení Auto*Mat Vít Masare. Věříme, že si každý z účastníků akce učinil vlastní názor na to, kdo je schopen věcné diskuse a kdo jen dokola opakuje fráze a klišé o zklidňování a omezování automobilové dopravy.

Diskuse nepostrádala úsměvné momenty, kdy si zástupce Auto*Matu neporadil ani s jednoduchými otázkami. O to více na něm byla patrná tendence organizovat Pražanům život a rozhodovat za ně, co je pro nás všechny dobré.  Zdálo se, že aktivistu Auto*Matu zaskočilo kriticky myslící a pohotové publikum, protože se dosud diskuse o městské cyklistice odehrávaly pouze mezi jejími zastánci.

Příznivci našeho sdružení navíc přečíslili počet příznivců Auto*Matu v publiku asi trojnásobně, což ukazuje na to, jak chabou veřejnou podporu toto sdružení ve skutečnosti má.

V neposlední řadě děkujeme moderátorovi akce za objektivní přístup a časopisu Fobia za pozvání.

Na závěr prosíme ty z účastníků, kteří pořídili zvukový nebo obrazový záznam včetně fotografií, aby nám jej neváhali dát k dispozici. Děkujeme.

 

Foto z akce – Facebook

Foto z akce – Facebook